BBQ?


Ietsie pietsie uit de hand gelopen hobby.


Waar denk jij het eerst aan bij BBQ? BBQ van een vereniging? Brochetten? Hamburgers? Aangebakken vlees? Vuurtje stoken?


Op de foto ziet u een klassieker binnen de BBQ Familie, de fameuze Moink Balls. Volgens de legende zou op 2 augustus 2008 het eerste bericht verschenen zijn op het BBQ-Brethen Forum. Larry "BBQ-Grail" had een zak kant en klare italiaanse diepvriesballetjes gekruid met BBQ Rub, deze omwikkeld met spek en dan een stokje erdoor :-). Na een tijdje op zijn smoker deed hij er de saus over. Dit was meteen de geboorte van de Moink Ball (Moink? het balletje was gemaakt van rundsgehakt en het spek komt natuurlijk van het ... één, twee, drie rikketikketik .... varken. maak eens de geluiden van deze 2 dieren en je komt er wel uit :-))

 

Low & Slow


Zoals de naam al doet vermoeden ... heb je voor BBQ'en op deze manier geduld en tijd nodig. De gehele bedoeling is dat je het vlees op lage temperatuur (BBQ indirect rond 110-115°) laat garen (en dus traag) wat zorg voor een afbraak van de enzymen in het vlees. op deze wijze blijft het vlees sappig. tijden kunnen gaan tot 12 - 15 uur op de BBQ afhankelijk op welke wijze je het aanpakt. En "de Stall" zal je tegemoed komen.

Er wordt indirect gewerkt. op de foto zie je een snake die ik maakte (op een Weber Kettle met Weber briketten). Gerecht: "3-2-1" Spare Ribs